Oldaltérképoldaltérkép
+36 94 900 025 | H-P 08:00-17:00 | EnglishEnglish | DeutschDeutsch | E-maile-mail | Képernyő megosztása, távsegítséghez program letöltése.Távsegítség
RSS RSS: számlázás, házipénztár, iktatás, online számla

Hírek
Adatvédelmi Tájékoztató változása további tárhelyszolgáltató bevonása miatt

2021-07-14
8.1.8 verzió NAV Online 3.0-hoz illesztetéssel, visszamenőleges adatszolgáltatás határideje közeleg

2021-03-26
Frissülő szerződési feltételek és adatvédelemi dokumentumok

2021-02-08
NAV Online Számla 3.0

2021-01-04
Összes hír és feliratkozás
Gyakori kérdések
Számlázó Program és Házipénztár Program frissítése
Összes gyakori kérdés
Letöltés
Számlázó Program és Házipénztár Program
Ingyenes kintlévőség figyelő modul a fenti számlázóhoz
MOST Ügyvitel
Munkaórák, ingyenes munkaidő nyilvántartó program
Megrendelés
Adja fel rendelését weboldalunkon keresztül!
Névjegy
Ügyfélszolgálat elérhetősége

A fenti kód ügyfélszolgálatunk elérhetőségét tartalmazza.

Megfelelés a NAV 3.0 elvárásainak

A NAV online számlaadat szolgáltatás 3.0 verziójához illesztett 8.1.3 és magasabb Programtech Számlázó Program és Házipénztár Program verzió adatszolgáltatásra küldi a magánszemélyek és a külföldi/közösségi vevők részére kiállított számlákat is. A program a 2021.01.04-től kiállított számlákat visszamenőleg is beküldi, melyre a határidő 2021.03.31!

FONTOS

Az új verzió beüzemelését és a számlák visszamenőleges adatszolgáltatását 2021.03.31-ig kötelező elvégezni!

Teendők

A Fájl / Új verzió ellenőrzése menün a frissítést követően a program felület üzenetei alapján 2 fő lépést szükséges elvégezni új számla kiállítása előtt

 1. ÁFA kulcsok szerkesztése

  Törzsadatok / Áfa kulcsok menüben törölje a nem használt kulcsokat, szerkessze a használt kulcsokat a Módosítás gombon a "NAV ÁFA típus" mező vonatkozásában.


  A korábbi ÁKK ás 0 kulcsokat érinti elsősorban a változás, mely kategóriákon belül számos további alkategória létesült. Ezeket a programnak xml szinten szükséges (számlaképen maradhat a régi ÁFA név) használnia, a felhasználónak pedig meghatároznia, mely kategóriába esik az ügylet, melyre a korábbi tágabb kategóriát alkalmazta. Részletes ismertető a "Módosítás" ablak "ÁFA kulcsok ismertetése" linkjén is megnyitható:
  https://most.programtech.hu/afa_kulcsok

 2. Visszamenőleges beküldés

  A program a Számla/Szállító / Bizonylat műveletek menübe lépve felszólító képernyőn jelzi, hogy adatszolgáltatásra várnak számlák. Gyakorlatilag minden 2021.01.04 óta kiállított számla beküldésköteles. Az 'Igen' gombon indulhat a beküldés. Nagy számú számla, rosszabb hálózati kapcsolat esetén többször is szükség lehet a funkció indítására, illetve az hosszabb időt is igénybe vehet.

 3. Az adatszolgáltatás sikerességének ellenőrzése
  https://programtech.hu/index.php?menu=szamlazo_gyik#58

Jellemző hibák

 1. Számlázási ország neve HU, német, lengyel, SI, stb.

  A számlázási országnevet kiválasztólistából kell felvenni, nem felel meg a saját megnevezés, illetve korábbi megnevezés használta. Új ügyfélnél számlázási országnév a mező végén látható nyílon, meglevő ügyfélénél a Törzsadatok / Ügyfelek menüben Módosítással újra kiválasztandó a legördülő menüből. A lista bővíthető is a Törzsadatok / Országok menüben, adatforrás például a Wikipédia.

 2. Adószám nem a megfelelő mezőben vagy formátumban

  -belföldi, külföldi/közösségi partner belföldi (osztrák partner ausztriai) adószám az Adószám mezőben
  -közösségi adószám az EU mezőben
  -belföldi magyar formátum 12345678-1-23
  -közösségi adószám formátum DE12345678
  -magánszemély részére NE adjon meg adóazonosítót, az Adószám rovat legyen üres
  -adózói csoporttag adóalany vevő (adószámában:....-4-..) esetén a csoportvezetője adószámát (adószámában:....-5-..) is fel kell tüntetni, ez a Csoportazonosító szám mezőbe kerüljön

 3. ÁFA/Kulcsok módosítása

  "Módosítás után nem történik semmi."
  Minden egyes sort ki kell tölteni NAVOSZ 3.0 értékre, vagy törölni kell a nem használt sorokat.

  A program nem enged törölni egy korábban használt ÁFA kulcsot
  Ha a jövőben sem és 2021.01.04 óta sem használta adott kulcsot, akkor nincs különösebb jelentősége (egyszerűbb ÁFA típus választása javasolt, melynek nincsenek további például NAV-os bejelentési/vevő közösségi adószám feltüntetési, stb. feltételei), hogy melyik NAV30 értéket válassza ki hozzá a "NAV ÁFA típus" legördülőben. Azt is megtekintheti, melyik számlánál használta a kulcsot: Számla/Szállító/Bizonylatok tételei megtekintése menü megfelelő dátum visszaállításával kikereshető az ÁFA neve oszlopban adott ÁFA.

 4. A visszamenőleges adatszolgáltatás/korábbi bizonylatból, pl. szállítóról -> számlázás során jellemző hibák és javításuk

  ABORTED vagy … (három pont) NAV Online számla invoice státuszú számlák
  -A Számla/Szállító / Bizonylat műveletek menübe lépve a hiányzó/hibás adatszolgáltatásra figyelmeztető üzeneten NE az IGEN gombot válassza, hanem a másikat.
  -Listázza ki dátumszűrőben a 2021.01.04.-2021.03.... mai napi keltű számlákatlgáltatásra figyelmeztető üzeneten NE az IGEN gombot válassza, hanem a másikat.
  -A Bizonylat műveletek menüben azon számlákon kell majd dolgozni, melyek NAV Online Számla invoiceStatus oszlopban ... (három pont) vagy ABORTED jelenik meglgáltatásra figyelmeztető üzeneten NE az IGEN gombot válassza, hanem a másikat.
  -A számla kiválasztása után a bal alsó gombsor "Ügyfél adatok" gombján feljövő adatlapon szerkeszteni kell 1 és 2-ben nevezett adatokat, majd Rendben. Minden egyes soron ugyanazon vevő esetén is a Rendben gombbal meg kell erősíteni a szerkesztést.
  -Miután minden számlán elvégeztük ezt, az adatszolgáltatásra küldés megismétlendő a Számla/Szállító / Bizonylat műveletek / NAV Online számla menü/ABORTED ....újraküldése vagy Összes nyitott számla státuszának frissítése funkciókkal.
  -Szállítóról számlázás esetén is előzetesen szerkeszteni szükséges a vevőadatokat: a Törzsadatok / Ügyfelek menüben Módosítás gombon feljövő adatlapon ellenőrizni az adószámot és a kiválasztólistából behúzni a számlázási és postázási országnevet, majd Rendben.

  A módosítás vagy érvénytelenítés olyan okiratra hivatkozik, melyről nem létezik érvényes adatszolgáltatás
  A NAV szerverre előbb került beküldése és feldolgozva a stornó mint az eredeti számla. Javítás: a stornó számlát technikai érvényteleníteni szükséges a programban, majd újraküldeni adatszolgáltatásra: a Számla/Szállító / Bizonylat műveletek / NAV Online számla menüben a számla kiválasztása után kattintandó Aktuális számla státusza / Aktuális NAV státusz fülön a piros feliraton Technikai érvénytelenítés. Újraküldés: A technikai érvénytelenítéseket követően az Számla/Szállító / Bizonylat műveletek / NAV Online számla / Összes nyitott státuszú számla frissítése menün kezdeményezhető a tényleges újraküldés.


Termékek


Szolgáltatások


Kapcsolat


Megrendelés§ Jogi nyilatkozatok
ProgramTECH Kft. | H9700 Szombathely, Százhold utca 20. | +36 94 900-025
Az oldal sütiket használ, az oldal böngészésével Ön elfogadja ezt.RendbenRészletek