Oldaltérképoldaltérkép
+36 94 900 025 | H-P 08:00-17:00 | EnglishEnglish | E-maile-mail | Képernyő megosztása, távsegítséghez program letöltése.Távsegítség
RSS RSS: számlázás, házipénztár, iktatás, online számla

Hírek
Bejövő számlák automata lekérése NAV Online Számla rendszeréből

2022-03-01
Adatvédelmi Tájékoztató változása további tárhelyszolgáltató bevonása miatt

2021-07-14
8.1.8 verzió NAV Online 3.0-hoz illesztetéssel, visszamenőleges adatszolgáltatás határideje közeleg

2021-03-26
Frissülő szerződési feltételek és adatvédelemi dokumentumok

2021-02-08
Összes hír és feliratkozás
Gyakori kérdések
Számlázó Program és Házipénztár Program frissítése
Összes gyakori kérdés
Letöltés
Számlázó Program és Házipénztár Program
MOST Ügyvitel
Munkaórák, ingyenes munkaidő nyilvántartó program
Megrendelés
Adja fel rendelését weboldalunkon keresztül!
Névjegy
Ügyfélszolgálat elérhetősége

A fenti kód ügyfélszolgálatunk elérhetőségét tartalmazza.


Megfelelés a NAV 3.0 elvárásainak

A NAV online számlaadat szolgáltatás 3.0 verziójához illesztett 8.1.3 és magasabb Programtech Számlázó Program és Házipénztár Program verzió adatszolgáltatásra küldi a magánszemélyek és a külföldi/közösségi vevők részére kiállított számlákat is. A program a 2021.01.04-től kiállított számlákat visszamenőleg is beküldi, melyre a határidő 2021.03.31!

FONTOS

Az új verzió beüzemelését és a számlák visszamenőleges adatszolgáltatását 2021.03.31-ig kötelező elvégezni!

Teendők

A Fájl / Új verzió ellenőrzése menün a frissítést követően a program felület üzenetei alapján 2 fő lépést szükséges elvégezni új számla kiállítása előtt

 1. ÁFA kulcsok szerkesztése

  Törzsadatok / Áfa kulcsok menüben törölje a nem használt kulcsokat, szerkessze a használt kulcsokat a Módosítás gombon a "NAV ÁFA típus" mező vonatkozásában.


  A korábbi ÁKK ás 0 kulcsokat érinti elsősorban a változás, mely kategóriákon belül számos további alkategória létesült. Ezeket a programnak xml szinten szükséges (számlaképen maradhat a régi ÁFA név) használnia, a felhasználónak pedig meghatároznia, mely kategóriába esik az ügylet, melyre a korábbi tágabb kategóriát alkalmazta. Részletes ismertető a "Módosítás" ablak "ÁFA kulcsok ismertetése" linkjén is megnyitható:
  https://most.programtech.hu/afa_kulcsok

 2. Visszamenőleges beküldés

  A program a Számla/Szállító / Bizonylat műveletek menübe lépve felszólító képernyőn jelzi, hogy adatszolgáltatásra várnak számlák. Gyakorlatilag minden 2021.01.04 óta kiállított számla beküldésköteles. Az 'Igen' gombon indulhat a beküldés. Nagy számú számla, rosszabb hálózati kapcsolat esetén többször is szükség lehet a funkció indítására, illetve az hosszabb időt is igénybe vehet.

 3. Az adatszolgáltatás sikerességének ellenőrzése
  https://programtech.hu/index.php?menu=szamlazo_gyik#58

Jellemző hibák

 1. Számlázási ország neve HU, német, lengyel, SI, stb.

  A számlázási országnevet kiválasztólistából kell felvenni, nem felel meg a saját megnevezés, illetve korábbi megnevezés használta. Új ügyfélnél számlázási országnév a mező végén látható nyílon, meglevő ügyfélénél a Törzsadatok / Ügyfelek menüben Módosítással újra kiválasztandó a legördülő menüből. A lista bővíthető is a Törzsadatok / Országok menüben, adatforrás például a Wikipédia.

 2. Adószám nem a megfelelő mezőben vagy formátumban

  -belföldi, külföldi/közösségi partner belföldi (osztrák partner ausztriai) adószám az Adószám mezőben
  -közösségi adószám az EU mezőben
  -belföldi magyar formátum 12345678-1-23
  -közösségi adószám formátum DE12345678
  -magánszemély részére NE adjon meg adóazonosítót, az Adószám rovat legyen üres
  -adózói csoporttag adóalany vevő (adószámában:....-4-..) esetén a csoportvezetője adószámát (adószámában:....-5-..) is fel kell tüntetni, ez a Csoportazonosító szám mezőbe kerüljön

 3. ÁFA/Kulcsok módosítása

  "Módosítás után nem történik semmi."
  Minden egyes sort ki kell tölteni NAVOSZ 3.0 értékre, vagy törölni kell a nem használt sorokat.

  A program nem enged törölni egy korábban használt ÁFA kulcsot
  Ha a jövőben sem és 2021.01.04 óta sem használta adott kulcsot, akkor nincs különösebb jelentősége (egyszerűbb ÁFA típus választása javasolt, melynek nincsenek további például NAV-os bejelentési/vevő közösségi adószám feltüntetési, stb. feltételei), hogy melyik NAV30 értéket válassza ki hozzá a "NAV ÁFA típus" legördülőben. Azt is megtekintheti, melyik számlánál használta a kulcsot: Számla/Szállító/Bizonylatok tételei megtekintése menü megfelelő dátum visszaállításával kikereshető az ÁFA neve oszlopban adott ÁFA.

 4. A visszamenőleges adatszolgáltatás/korábbi bizonylatból, pl. szállítóról -> számlázás során jellemző hibák és javításuk

  ABORTED vagy … (három pont) NAV Online számla invoice státuszú számlák
  -A Számla/Szállító / Bizonylat műveletek menübe lépve a hiányzó/hibás adatszolgáltatásra figyelmeztető üzeneten NE az IGEN gombot válassza, hanem a másikat.
  -Listázza ki dátumszűrőben a 2021.01.04.-2021.03.... mai napi keltű számlákatlgáltatásra figyelmeztető üzeneten NE az IGEN gombot válassza, hanem a másikat.
  -A Bizonylat műveletek menüben azon számlákon kell majd dolgozni, melyek NAV Online Számla invoiceStatus oszlopban ... (három pont) vagy ABORTED jelenik meglgáltatásra figyelmeztető üzeneten NE az IGEN gombot válassza, hanem a másikat.
  -A számla kiválasztása után a bal alsó gombsor "Ügyfél adatok" gombján feljövő adatlapon szerkeszteni kell 1 és 2-ben nevezett adatokat, majd Rendben. Minden egyes soron ugyanazon vevő esetén is a Rendben gombbal meg kell erősíteni a szerkesztést.
  -Miután minden számlán elvégeztük ezt, az adatszolgáltatásra küldés megismétlendő a Számla/Szállító / Bizonylat műveletek / NAV Online számla menü/ABORTED ....újraküldése vagy Összes nyitott számla státuszának frissítése funkciókkal.
  -Szállítóról számlázás esetén is előzetesen szerkeszteni szükséges a vevőadatokat: a Törzsadatok / Ügyfelek menüben Módosítás gombon feljövő adatlapon ellenőrizni az adószámot és a kiválasztólistából behúzni a számlázási és postázási országnevet, majd Rendben.

  A módosítás vagy érvénytelenítés olyan okiratra hivatkozik, melyről nem létezik érvényes adatszolgáltatás
  A NAV szerverre előbb került beküldése és feldolgozva a stornó mint az eredeti számla. Javítás: a stornó számlát technikai érvényteleníteni szükséges a programban, majd újraküldeni adatszolgáltatásra: a Számla/Szállító / Bizonylat műveletek / NAV Online számla menüben a számla kiválasztása után kattintandó Aktuális számla státusza / Aktuális NAV státusz fülön a piros feliraton Technikai érvénytelenítés. Újraküldés: A technikai érvénytelenítéseket követően az Számla/Szállító / Bizonylat műveletek / NAV Online számla / Összes nyitott státuszú számla frissítése menün kezdeményezhető a tényleges újraküldés.


Termékek


Szolgáltatások


Kapcsolat


Megrendelés§ Jogi nyilatkozatok
ProgramTECH Kft. | H9700 Szombathely, Százhold utca 20. | +36 94 900-025
Az oldal sütiket használ, az oldal böngészésével Ön elfogadja ezt.RendbenRészletek