Oldaltérképoldaltérkép
+36 94 900 025 | H-P 08:00-17:00 | EnglishEnglish | E-maile-mail | Képernyő megosztása, távsegítséghez program letöltése.Távsegítség
RSS RSS: számlázás, házipénztár, iktatás, online számla

Hírek
Bejövő számlák automata lekérése NAV Online Számla rendszeréből

2022-03-01
Adatvédelmi Tájékoztató változása további tárhelyszolgáltató bevonása miatt

2021-07-14
8.1.8 verzió NAV Online 3.0-hoz illesztetéssel, visszamenőleges adatszolgáltatás határideje közeleg

2021-03-26
Frissülő szerződési feltételek és adatvédelemi dokumentumok

2021-02-08
Összes hír és feliratkozás
Gyakori kérdések
Számlázó Program és Házipénztár Program frissítése
Összes gyakori kérdés
Letöltés
Számlázó Program és Házipénztár Program
MOST Ügyvitel
Munkaórák, ingyenes munkaidő nyilvántartó program
Megrendelés
Adja fel rendelését weboldalunkon keresztül!
Névjegy
Ügyfélszolgálat elérhetősége

A fenti kód ügyfélszolgálatunk elérhetőségét tartalmazza.ProgramTECH hírlevél

Ügyfeleinket folyamatosan tájékoztatjuk a számítógépes számlázással kapcsolatos eseményekről, illetve a ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár programmal kapcsolatos fejlesztésekről.

Számlázás változások 2013-ban, szabályok, pénzforgalmi elszámolás, KATA, KIVA, EVA adózás...

Több jogszabályváltozás lehet hatással 2013.01.01-től a szervezetek számlázási gyakorlatára. A ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár Program legutolsó változatában elérhetők azon funkciók, melyekkel az esetlegesen felmerülő új kötelezettségeknek eleget lehet tenni.

1. Pénzforgalmi elszámolás (2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról)1.1 A "pénzforgalmi elszámolás" kitételt szerepeltetni kell a számlán.
Ez a kitétel az "Adómentes közösségi értékesítés ..." vagy "Fordított adózás... " kifejezésekhez hasonlóan A ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár Program bizonylatzáró szövegként a Számla / Szállító / Új bizonylat készítése / "Bizonylatra nyomtatandó egyéb szövegek" fülön keresztül vihető fel a számlákra. A Fájl / Felhasználó adatai - Aktiválás menüpont ablakában a "Tevékenység, egyéb:" sorba beírható a "pénzforgalmi elszámolás" kifejezés.

1.2 Adminisztrációs kötelezettségek.
Az Áfa bevallás adminisztrációját továbbra is támogatják. Számla / Szállító / Bizonylat műveletek almenü szűrési lehetőségei (teljesített számlák kiválasztása a "Kifizetés állapota" szűrővel) vagy a táblázatkezelőbe történő adatimport Fájl / Táblázat adatait fájlba, majd táblázatkezelővel végzett műveletek.

1.3 A "pénzforgalmi elszámolás" kifejezést tartalmazó számla érvénytelenítése illetve módosítása, amennyiben az ellenérték visszafizetését, vagy további ellenérték kifizetést von maga után, az Áfa fizetési kötelezettséget, illetve Áfa levonást abban a bevallási időszakban érinti, amikor a pénzügyi teljesítés megtörténik.
Az adminisztrációt támogatja a "Kifizetés állapota" szerinti szűrés a fenti esethez hasonlóan.2. KATA, kisadózók tételes adója (A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény)2.1 A számlán fel kell tüntetni a "KISADÓZÓ" kifejezést.
A Fájl//Felhasználó adatai - Aktiválás menüpont ablakában a "Tevékenység, egyéb:" sorba beírható a "KISADÓZÓ" vagy "Kisadózó" kitétel.


3. Áfa analitika, általános forgalmi adó összesítő jelentés (az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII-es számú törvény)3.1 A 2.000.000 Ft-ot elérő vagy azt meghaladó ÁFA tartalmú számlák esetében köteles a számlakibocsátó vevője adószámát is feltüntetni a számlán, illetve adóbevallásában lejelenteni a törvényben meghatározott egyéb számlaadatokat.
A vevő adószáma a Törzsadatok / Ügyfelek menüben megadható és ezen esetben az szerepel a számla befogadó fejlécben közölt adati közt. A törvényben hivatkozott "általános forgalmi adó alapja" és "áthárított általános forgalmi adó összege" kifejezések megfelelői a ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár Program által kiállított számla fő részében olvasható "A számla Áfa tartalmának részletezése" című táblázat "Számlaérték ÁFA nélkül" illetve "ÁFA összege" kifejezéseivel egyenértékűek. Az adminisztrációt támogató kimutatások a Számla / Szállító / Bizonylat műveletek almenün keresztül elérhetők, itt a fenti kifejezéseket a "Nettó érték" illetve "ÁFA összege" kifejezések helyettesítik.

Kelt: 2012-12-28


Termékek


Szolgáltatások


Kapcsolat


Megrendelés§ Jogi nyilatkozatok
ProgramTECH Kft. | H9700 Szombathely, Százhold utca 20. | +36 94 900-025
Az oldal sütiket használ, az oldal böngészésével Ön elfogadja ezt.RendbenRészletek